Условия за доставка на часовници

   Доставката е безплатна за Клиента в рамките на Република България до офис на куриерска фирма Спийди. Доставката до адрес на Клиента се заплаща в зависимост от тарифите на куриерската фирма.

Начини на плащане :

  • Плащане при доставка ( наложен платеж)

При  доставката  на стоката до офис на куриерска фирма плащате само стойността на избрания продукт. Не плащате нищо допълнително. Timezone24.bg  поема всички разходите по доставка, застраховка и всичко свързано с доставката до Вас. При доставка на адрес на Клиента се заплаща стойността на продукта и допълнителната такса на куриерската фирма.

  • Плащане по банков път

При избиране на този метод, можете да извършите банков превод към сметка на Timezone24.bg. В този случай, ще ви изпратим имейл с нашите банкови данни. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на превода. При получаване на стоката не дължите нищо на куриера.

  • Плащане през PayPal - преминете във валута €

Стъпка 1

На първия екран Paypal.com Ви дава информация относно крайната сума на Вашата поръчка към Timezone24.bg .Тук имате две възможности:

  • ако вече имате регистрация в PayPal - въведете Вашите и-мейл адрес и парола, с които вече сте се регистрирали и натиснете „Continue“. Ще бъдете прехвърлени към стъпка 4;
  • ако нямате регистрация в PayPal, натиснете бутона „click here“ - ще бъдете прехвърлен към стъпка 2

Стъпка 2

От този екран Вие се регистрирате в системата на PayPal. Необходимо е да попълните Вашите данни, както е обяснено в полетата. За да се регистрирате, се изисква попълването на данните за валидна кредитна карта, като Вие можете да използвате тази карта само за регистрация. Самите плащания могат да бъдат направени от друга карта, въведена в стъпка 3.

Стъпка 3

Тук трябва да опишете кредитната карта, чрез която ще извършите плащането. Предварително Вие вече сте попълнили данните за кредитната карта, въведена в стъпка 2. Трябва да въведете адрес за получаване на сметките. Този адрес може да бъде същият, както адресът, въведен в стъпка 2.

Стъпка 4

От стъпка 4 се извършва реалното плащане. На екрана са показани данните за Вашето плащане. За да направите плащането, трябва да се натиснете „ Pay“.

Стъпка 5

Петият екран Ви дава информация относно Вашето плащане, което ще бъде отразено като транзакция „Paypal * Timezone24.bg“ във Вашата кредитна карта. Ще получите и писмо на елетронната Ви поща относно тази транзакция. Натискайки бутона Return to Merchant, ще бъдете препратени към страницата на Timezone24.bg

  Купи на изплащане с TBI Credit

Натиснете бутона Купи на лизинг и следвай стъпките

 

    Високо ценим обратната връзка с клиентите си и поради тази причина предпочитаме да се свържем с Вас по телефона, за потвърждаване на поръчката, преди изпращане и след като сте си получили продукта закупен от Timezone24.bg, за да разберем дали сте удовлетворен от направената покупка, защото това най-важното за нас.

   Срокът на доставка е до 7 работни дни, освен ако дадения модел го имаме наличен на територията на страната. Тогава времето за доставка се намалява до 2 работни дни. Доставката до посочен от вас адрес се извършва с куриерска фирма Rapido, Speedy или Еcont и се заплаща, според тарифите на съответната куриерска фирма.

   Часовникът е опакован в оригиналната си фабрична кутия и е с попълнена гаранционна карта.

Гаранционният сервиз на всяка една марка се поддържа от съответния оторизиран часовникарски сервиз.

 

Клиента губи право на гаранционен сервиз на часовника, когато :

- не съхранява оригиналната опаковка на кутиите за навиване на часовници до изтичане на гаранцията от 24 месеца.
- има следи от механични деформации - повреда по верижката, счупване или скъсване на каишката(верижката), надраскване/счупване на стъклото или полира на стоманата, счупени или износени патенти, промяна в покритието на корпуса и верижката на часовника ( ако не е позлата ).
- има липса на елементи от украсата и декорацията, липса на камъни или кристали.
- има наличие на вода или следи от вода в часовници, обозначени със степен на водоустойчивост Water resistant или 30М Water resistant, 3 Bar water resistant.
- клиента не е спазил степента на водоустойчивост, обозначена на гаранционната карта, циферблата или на задния капак на часовника.
- клиента, или друго неопълномощено лице своевременно е правил опит за отстраняване на проблема или дефекта.

Степени на водоустойчивост на часовниците

1. WR 3 BAR - часовника е подходящ за миене на ръце
2. WR 5 BAR - часовника е подходящ за къпане - душ с умерено топла вода
3 WR 10 BAR - часовника е подходящ за плитководно плуване
4. WR 20 BAR - часовника е подходящ за дълбоководно плуване


Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ, може да изтеглите от тук.
 Съгласно чл. 55 (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2007 г., бр. 61 от 2014 г., в сила от 25.07.2014 г.), ал. 1 от Закона за защита на потребителите (ЗЗП)
Когато потребителят упражни правото си на отказ от договора от разстояние или от договора извън търговския обект и когато търговецът не е предложил да прибере стоките сам, потребителят трябва да изпрати или предаде стоките обратно на търговеца или на упълномощено от него лице без неоправдано забавяне и не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят е съобщил на търговеца за решението си да се откаже от договора по чл. 52. Крайният срок се смята за спазен, ако потребителят изпрати или предаде стоките обратно на търговеца преди изтичането на 14-дневния срок. Потребителят е длъжен да съхранява получените от търговеца стоки, тяхното качество и безопасност по време на срока по чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите. За да бъдат върнати обратно закупените продукти задължително условие е те да бъдат в изряден търговски вид, без да са използвани и без да е нарушена целостта на опаковката. Продуктите трябва да отговарят на вида, в който са получени от потребителя. На връщане и отказ не подлежат продукти, които не отговарят на тези условия съгласно Закона за защита на потребителите. Търговеца има право да откаже връщането на продукт, съобразно действащото законодателство. В случай на фабричен дефект, който е установен след получаването на продукта, клиента го връща за сметка на магазина и се изпраща друг продукт като заявения. В този случай транспортните разходи са за сметка на търговеца. При връщане на закупена стока транспортните разходи са за сметка на клиента и не се възстановяват.