Porsche Design Group е дружество основанo в Солотурн (Швейцария), което продължава традицията да предлага висококачествени часовници. Porsche Design Timepieces AG , базирани в региона Юра в Швейцария, е отговорна за разработването и производството на изключителните часовници Porsche Design. Маркетинга и продажбите са под контрола на Porsche Design Group, която е базирана в Лудвигсбург, Германия. Първата серия часовници, предлагани единствено от Porsche Design са се появили в продажба през четвъртото тримесечие на 2014 година.

Повече от 40 години, часовници Porsche Design са позиционирани в ексклузивната ниша на категорията луксозни часовници. Продуктите са налични в целия свят в луксозни маркови магазини и  водещи търговци на дребно. Първите часовници Porsche Design напомнят на отличителните характеристики на двата най-успешни модела, произведени от луксозна марка, Chronograph I и Titanium Chronograph, които са в матово черен цвят и са изработени от суответно от титан. Първият модел в серията на Porsche Design е часовник № 1 - предвестник на ерата на Часовници, правени някога от Porsche Design.

Иновативните форми се създават от екип от ръководители и инженери от Porsche Design Studio в Солотурн. Този отбор е натоварен с разработването на много сложен и технически шедьовър, който е доведен до най-важното, външно да изглежда удивително. Наред с дизайна, използването на високотехнологични материали е трайно постоянство в развитието на часовниците от Porsche Design. Това е така, защото и проф. Ф.А. Порше казваше: "Функционалният дизайн на продукта се получава от интелигентно взаимодействие между традиция и съвременни технологии."

Легендарното Porsche Design Студио в Цел ам Зее (Австрия) представлява елегантен, неподвластен на времето, функционален и неповторим дизайнерски подпис. Това студио на иновациите е смятано за едно от най-известните  сред дизайнерските къщи в света, като е отличено с множество международни награди. 

Подреди по:
Покажи:
Покажи:
Показани 1 от 4 | 4 (1 Страници)