Магазин за маркови часовници Timezone24.bg

www.timezone24.bg

Navigation

Първият соларен часовник е замислен още през 1968 г. от изобретателя Роджър Рийх, а малко по-късно през 70-те години станал популярен. Соларните часовници са все още са модерни и до днес, доказвайки, че наследството е оставило трайно въздействие, което прави традиционния часовник стилен, и такъв, който да искате да добавите към вашата колекцията.

КАКВО Е СОЛАРЕН ЧАСОВНИК?

Соларният часовник е точно като всеки друг кварцов часовник, с изключение на слънчевия панел разположен под лицевата страна на циферблата. Този панел поглъща енергията от светлинен източник, като се предполага, че най-често това е слънцето.

Това превръщане на светлината в електрическа енергия, захранва часовника. Доброто зареждане на батерията може да осъществи, само чрез излагане в добре осветена зона. Но какво да кажем, когато няма светлина? Гениалното е, че часовникът съхранява енергията в акумулаторна клетка, създавайки собствен резерв за захранване, когато е за дълго в тъмнина.

Докато соларните часовници могат да оцелеят на тъмно в продължение на много месеци, оставянето им без източник на светлина за продължителни периоди може да ги изтощи и те могат да загубят способността си да презареждат изцяло. Опитайте се да не оставяте соларния си часовник в чекмеджето за една година и всичко ще бъде наред!

КАКВИ СА ПОЛЗИТЕ?

Точно като кварцовите часовници, соларните такива осигуряват точно време и не изискват замяна на батериите. Те могат да се считат и за екологични варианти, тъй като соларният панел премахва необходимостта от изхвърляне на батериите и впоследствие от потенциалното изпускане на вредни химикали в околната среда.

Заинтригувани ли сте да научите повече за различните видове слънчеви часовници? Има модели за дамите и мъжете по възможностите на всеки бюджет.

Ниска ценова категория

За хората с такъв бюджет има много соларни часовници, които да харесат. Много от тях се отличават с полимерни каишки, които са практични и леки за ръката. Пластмасовото излъчване е символ на 90-те години, така че ако сте фен на ретро влиянията, те могат да са точно за вас.

                                    

Когато става въпрос за производство на високотехнологичен соларен часовник, който е на сравнително ниска цена, ние ви представяме мъжки часовник Casio G-Shock GW-M5610-1ER (243 лв). Интелигентните функции за поддържане на времето означават, че няма да имате извинение за закъснение. Неговите функции за световно време, хронометър, пет ежедневни аларми и автоматичен календар го правят идеален за проследяване на точния часдори и да сте под строг график. Той изглежда ретро, благодарение на матово черния дизайн, но пък е много удобен на китката.

Среден ценови клас

Ако търсите часовник, който е с високо качество, но не е прекалено скъп, имаме няколко опции. Ето и една от тях.

                                      

Това е мъжкият часовник Citizen BM6935-53A Super Titanium (549 лв), който доставя изобилие от класика и стил. Златният пръстен на корпуса, както и златните стрелки и индекси са част от елементите, които крият пътя към един вечен часовник, който ще е стилен и модеренПред и това, че изцяло изработен от титан, го прави изключително здрав и много лек.

Висока ценова категория

Тук също има голямо разнообразие от соларни часовници с високотехнологични функции, които ще ви гарантират, че ще издържат теста на времето. Ето един от нашите любими.

                                   

Мъжки часовник Seiko Astron SSE096J1 GPS Solar (3499 лв) – лукс и качество от най-висока класа. Това е един изключителен часовник с един от премиум механизмите на Seiko, а именно Seiko Solar кал. 8X22, с функции като вечен календар, втора часова зона, Световно време, лятно часово време и индикатор за нивото на батерията. Другото, което го прави луксозен часовник са материалите, от които е изработен. Корпусът от титан с розово златно покритие, пръстенът от керамика и кафявата каишка от крокодилска кожа.

Вдъхновение! Това ще получите от избора ви на соларен часовник, който ще ви радва за дълго.

  • Nov 15, 2017
  • Категория: Статии
  • Коментари: 0

Коментари: 0

Няма коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Полетата със * са задължителни*