Магазин за маркови часовници Timezone24.bg

www.timezone24.bg

Navigation

Представен в цветовете и текстурите, които често се свързват с тези на официалния състезателен отбор на Audi, лимитираният мъжки часовник Oris Audi Sport 0177476617481Set Chrono не изглежда като оригиналните модели с класическо оформление и елементи от дизайна, които сме виждали през последните няколко години. Въпреки това, часовникът е здрав и солиден, и сме сигурни, че всички фенове на германския отбор със сигурност ще го харесат.
 

Също като модел Оris Calobra, този часовник е базиран на спортния хронограф Artix GT, който швейцарската марка представи преди повече от четири години. Въпреки това, съществуват редица разлики (както визуални, така и материални), които позволяват на този часовник да излъчва индивидуалност (и даже повече) от своя прекрасен предшественик.

                            

На първо място, часовникът Oris Audi Sport Chrono е с корпус от титан, вместо традиционната неръждаема стомана. Този материал е много по-плътен от хирургическата неръждаема стомана, като е не само по-лек, но и по-здрав. Черният керамичен пръстен на оригинала също е заменен, но този път с по-устойчив на надраскване от редкия материал волфрамов карбид.

                                           

Втората важно за модела е, разбира се, изборът на механизъм. Докато базовият модел е задвижван от добрия (а също и стария) ETA Valjoux 7750, този е вдъхновен от по-новия Oris кал. 774, базиран на Sellita SW500. Всъщност това е много добре проектиран и изграден механизъм, който скоро ще се превърне в предпочитан избор на много независими марки.

Също така, за препоръчителната цена 6399 лева, в момента промоционална 5299 лева, изборът на механизъм изглежда повече от достатъчен. Може би, единственият малък минус е "персонализираното" колебаещо тегло, което не е достатъчно, за да оправдае ценовата табелка.

И третата основна разлика е свързана с цветовата схема. Вместо визуално тежките черни елементи, Oris решива да украси Audi Sport Chronograph с по-естествени цветове и текстури. Матовият сребрист циферблат с червените си акценти не само привлича внимание, както и състезателния отбор на Audi, но също така се съчетава много добре с двупосочния въртящ се панел, изработен от изключително плътна волфрамова сплав. Допълнен с външен пръстен от черен каучук, частта осигурява много удобно захващане дори за онези с влажни пръсти, но също така служи като хубав визуален мост между корпуса и черната кожена каишка.

   

Перфорираната каишка със светло сиво контрастиращи шевове и привлекателна сгъваема закопчалка от титан изглежда безупречно и издава спортния характер на часовника.

Корпусът с диаметър 44 милиметра със сигурност е по-голям от стандартните. Именно това е нещото, което повечето от нас всъщност очакват от хронограф часовник. Просто се уверете, че китката ви е достатъчно широка, за да имате такъв забележителен аксесоар.

Часовникът е наличен сега, но общата му производствена серия е ограничена до 2000 броя. Така че, не се колебайте, а по-добре побързайте.

  • Jul 24, 2017
  • Категория: Статии
  • Коментари: 0

Коментари: 0

Няма коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Полетата със * са задължителни*